2020-07-26

nimien supersyvälliset taustatarinat

moi!! emt onko tällä enää ainuttakaan lukijaa joka välillä bloggerin lukulistaa kävis vilkuilemassa, mutta ei haittaa vaikka itsekseni pölisisinkin. en ainakaan vielä uskalla mainostaa missään instagramissakaan blogin jatkamista, koska pelottaa ettei tästä tule mitään vaan luovutan taas 2-3 postauksen jälkeen.... nyt kuitenkin Sara teki niin hauskan postauksen että oli pakko ryövätä idea itsellekin! krediitit siis sinne, käykää sekin postaus lukemassa jos ette niin ole tehneet jo. teen tän mun ihan KAIKISTA (pullip-)nukeista, vaikka reilu 2/3 näistä onkin jo myyty.... let's go!

a s u k a
(2011-2013)

asukan nimi tuli niinkin hienosta paikasta kuin nimikoneesta! emt onks näitä vielä mut selanen sivu johon pistettiin minkämaalainen nimi ja sukupuoli ja sit se arpo sulle aina litanjan nimiä. jännittävää!

k i k u n o
(2011-2012)

nimikoneesta myös! we stan being inspired.

l o u i s
(2012-2013)

anne ricen vampyyrikronikoista, daa. joista en oo muuten vieläkään lukenu kuin veren vangit kun lukuharrastus tais tyssäillä just niihin aikoihin......

lempinimet: luigi

n i t a
(2012-2016)

nyt en kyllä osaa sanoa! muistan vaan että mulla oli hirvee hinku saada n-alkunen nimi ja pohdin nitan ohella ainakin noraa kans, nitaan sitten näemmä päädyttiin. ihan kivaa että näin alkupäässä keräilyä oon jo antanu nukelle suomalaisen nimen, vaikka olikin viimeinen useampaan vuoteen...

lempinimet: nipa, nipunzel (nitan ja malloryn r53a-peruukeista taiskin muuten lähteä mun obsessio ylipitkiin nukkeperuukkeihin)

i n è s
(2013-2018)

...joka oli muuten alunperin ihan pelkkä ines, mutta piti hienostella ja lisätä toi aksentti tonne. musta tuntuu että mulla saatto olla jotain ranskistaustatarinaa kehitteillä inkulle ja siks piti muuntaa nimi ranskalaismuotoon? oli miten oli, ines-nimen alkuperästä en taas yhtään muista. voi olla et oon ihastunut nimeen cuéntame cómo pasó-sarjan inéksen kautta, mutta en kyllä tykkää sen hahmosta yhtään et rip jos oon menny nuken sen perään nimeämään...

lempinimet: ankka, inkku, iines

k i k u m i
(2013-2015)

tää on luultavasti nimikoneesta kans.... tai joltain "japanese girl names" listalta LOL. voi tosin myös olla että inspiroiduin hyrrran dal pukista, kikumista. vähän noloa tosin jos nappasin nimen suoraan vaan muuntelematta... bonusta kikumissa oli et se mätsäs sen aikasen nukkeilukaverin miku loliin kokoroon!

lempinimet: siis varmaan joku kikkeli

m i l k a
(2013-2016)

milka-suklaasta, mistäpä muustakaan! näihin aikoihin milka ei muuten todellakaan ollut se sama poppisnimi mitä nykyään/viimevuosina on ollut! en tiennyt ketään muuta jolla olis ollut milka-niminen nukke joten tykkään itsekseni heittää läppää että olisin trendsetter tämän nimen kanssa, vaikka totuudessa muutkin varmaan ovat lähinnä suklaalta nimensä napanneet...

lempinimet: lehmä

y u i
(2013-2017)

k-on!-sarjan yui hirasawalta. mun lemppari oli aina ritsu, mutta yui on hirveän söpö nimi ja muistaakseni hahmokin mätsäs sopivasti mun pukiin. oon välillä mietiskellyt että pitäiskö metsästää gängiin uusi puki ja jos sen teen, yui pysyy ehdottomasti nimenä kyllä!

Kiriyama Yui GIFs - Get the best GIF on GIPHY

j u n i
(2013-2018)

junin sain joulukuussa, mutta nimi tulee kuitenkin ihan kesäkuulta! mulla on joku juttu etten ole koskaan välittänyt junesta nimenä mutta juni on sit jotain söpöintä ikinä. julysta sitten kuitenkin tykkään enemmän kuin julista.

m a l l o r y
(2014-2017 ja 2018)

tämä nimi on kössitty spiderwickin kronikkojen mallory gracelta! kummankin mallory-nuken hahmo/luonne on tosin ollut jotain aivan päinvastaista kirjahahmoon verrattuna.

lempinimet: mallo, mallu, pallosalama, pallo

Mallory Grace | Heroes Wiki | Fandom

c h e r i e
(2014)

no niin, mallory kakkosta lukuunottamatta päästiin ekaan nukkeen joka täällä edelleen majailee! cherie sai nimensä cherie currielta, tyypiltä joka mua ei kiinnosta tippaakaan mutta kun olipahan himskatin sievä nimi. nykyään ranskalaistäyteisessä instagramissa nimi tuntuu vähän pöljältä mutta olkoot! cherie on rakas nukke joten se saa sitten olla ma chérie.

lempinimet: jauheena reuma, sheriffi

p e a n u t
(2015-2019)

peanut piti poison girlin antaman alkuperäisen nimen!

lempinimet: pea, herne, pee-pee, pähkylä, pena

b o n n i e
(2015-2018)

joskus vuoden 1967 bonnie ja clyde-leffaa katsoessani tajusin jotain niinkin maailmanmullistavaa että bonniehan kuulostaa tosi samankaltaiselta bunnyn kanssa! siinä sitten päätin että kun cwr:n hankin, siitä tulee bonnie. kyseisen nukkemallin hankinta tosin viivästyi ja viivästyi niinkin paljon että oli ihan ihme että saadessani bonnien, se oli tietääkseni tosiaan ihkaensimmäinen bonnie-cwr, vaikka muilla puputeemaisilla julkaisuilla nimi ei todellakaan ollut harvinainen.

lempinimet: bon bon


d e n e l f t e
(2015-2017)

denelfte on ihan ykköslemppari omista nukennimistäni! se tuli siitä kun en millään meinannut keksiä uutukaiselle nimeä, joten alettiin ryhmächatissa heittämään läppää että nimeän sen denelfteksi koska se oli senaikaisessa poppoossani 11. nukke. ja nimi tarttui! den elfte, denelfte. välillä mietin että pitäis napata classical alice uudestaan kokoelmaan ihan vaan että pääsee käyttämään tätä nimeä taas.

lempinimet: tonttu, dene

n e l i a
(2015-2017)

jos denelfte on ykköslemppari niin nelia sitten kakkoslemppari. tämän nimen keksin ihan päästäni, tosin menin kuitenkin googlettelemaan nimeä ja ilmeisesti sitä käytetään mm. cornelian lempinimenä. joka teki nimestä vielä mieluisamman, cornelia oli aina lemppariwitchini! tää on kans yks nimi jonka mielelläni ottaisin uudelleen käyttöön mutta en yhtään tiiä osaisinko pitää sitä kellään muulla kuin dal dotorilla.

j i a y i
(2016-2016)

nyt ollaan niin lähihistoriassa ettei muistin pitäis pettää näin paljon mutta en kyllä muista! salee joltain nimisivulta plärätty.

r ü y a
(2016-2019)

turkkilainen nimi jonka nappasin joltain tumblrtyypiltä... nolointa on ettei tää ole edes ainoa nimi jonka oon random sometilin omistajalta nukelle ottanut käyttöön, hups.

lempinimet: rylle, ryijy

f f i ô n
(2018)

...nimittäin ffiôn sai nimensä puolestaan joltain instagramtyypiltä! siksi sen nimessä on nimenomaan tuo sirkumfleksi-o vaikka nimeä näkeekin yleisesti kirjoitettavan ihan ffionina. tässä toinen omituinen nimi ranskalaisten silmiin, fion nimittäin tarkoittaa ranskaksi kuulemma anusta! itse sain asiasta tosin tietää vasta nuken nimeämisen jälkeen. :D nimi on siis walesilainen ja tarkoittaa rohtosormustinkukkaa.

lempinimet: fiffe, fifi, feef, fifiana, puli

l e p r o t t o
(2018)

leprotto piti tehdasnimensä! leprottohan ilmeisesti tarkoittaa koirasjänistä joten suunnittelin nimen muuttoa conigliettaksi (puputyttö) kun leprottA osuisi suomalaiseen silmään vähän toisenlaista eläintä muistuttavana, mutta turns out conigliettalla usein tarkoitetaan juuri playboy-puputyttöjä joten... leprotoksi se jäi. välillä kyllä vieläkin tuumailen jos sen nimen vaihtaisikin conigliettaksi! ihan piruuttaan.

lempinimet: protto, brotto, börttö, pertti, rotta

ž e l j k a
(2019-2019)

tän taisin napata ihan vaan joltain nimisivustolta serbo-kroatialaisia nimiä selaillessa.

t i p i
(2019-2020)

koittakaa arvata!

Poor, poor Tweety Bird. discovered by Dee on We Heart It

p a j u
(2019-2020)

tässä kans toinen aika itsensäselittävä nimivalinta; paja  paju. muistan tosin stressanneeni tätä nimeämistä jonkun verran koska vaikka sainkin idean nimetä paja pajuksi itse, päädyin kuitenkin googlettamaan "pullip paja paju" ja sieltä löytyi kuin löytyikin toinenkin paju-niminen paja... annoin asian kuitenkin olla kun pidin nimestä niin paljon eikä pajun kaima tainnut edes olla aktiivisen nukkeilijan kokoelmissa.

p a n d a
(2019)

panda oli muuten jossain välissä bee mutta vaihdoin sen takaisin tehdasnimeen, tehden nukesta ainoan jolta olen koskaan vaihtanut jo kerran päätetyn nimen! hurjaa. bee tuli ihan vaan mehiläisestä, söpö nimi mutta jotenkin se ei koskaan tarttunut samalla tavalla kuin panda. myöhemmin olen vielä skins-inspiroituneena tuumaillut että nuken nimi voisi olla pandora, mutta hän vain pitää lempinimestä panda enemmän.

a i l í s
(2019)

tää on kans aika simppeli nimeämistapaus, alice-nimen irlantilainen muoto. tykkään alkuperäisestäkin nimestä, mutta pitihän sitä jollain tavalla tehdä omasta liisastani erottuva kun en kustomoida aio, joten uudelleennimeäminen it is!

lempinimet: elvis, liisa

s i g r i d
(2019)

tässä tapauksessa vaan pidin nimestä hirmuisesti, totesin että mulla ei s-nimiä ole vielä ollutkaan ja olin jo jonkun aikaa halunnut nuken skandinaavisella nimellä. china china valikoitui uhriksi sigridille siis!

lempinimet: siiri, siika-riitta

k y y
(2019)

kyy on yksi näitä tapauksia joiden nimi on muodostunut vasta saapumispäivänä. nukkea postista odotellessani sen working title oli kuu tai tuonetar; kuu ei ollut tarpeeksi edgy, tuonetar ehkä vähän liiankin. joskus minä vielä suomalaisesta tai karjalaisesta muinaisuskosta nukelle virallisen nimen nappaan, tällä kertaa tyydyttiin siihen vain lempinimen (kyllikki) muodossa. siinä kun nukke oli saapumaisillaan sitten älysin että kuusta saa pienenpienellä muutoksella kyyn, joka on juuri sopivan kulmikas ja liero tälle nukelle, kauneutta uhraamatta!

lempinimet: kyllikki, rotta (näitä rottia tosiaan kertyy tähän talouteen ihan urakalla, toisen koirankin lempinimenä se toimittaa virkaansa)

d o v e
(2019-2020)

täähän se ois:
Buy Dove Beauty Bar 4 Pack Soap Online at Chemist Warehouse®
h y a c i n t h
(2019-2020)

vaikka nukke mulla surullisen vähän aikaa viipyikin, niin tää on kyllä yks ihan lempparinimiä kans just sen taustan takia. hyacinth tulee siis pokka pitää-sarjan hyacinth bucketilta, joka luonnollisestikin lausutaan bouquet.


m a n g o
(2020)

mangosta piti tulla neve tai lilou, mutta sen oranssihtavan keltainen luomiväri tuli niin nätisti esiin nuken punapää-väliaikaisperuukilla että päätin nimeäväni nuken mangoksi ainakin siihen asti että se saa lopullisen peruukkinsa. lopullinen peruukki saapui mutta sitten olinkin jo tottunut nimeen... voi olla että sen vielä guavaksi vaihdan, mutta toistaiseksi vedellään vielä mangona!

e l s a
(2020)

elsa on mummoni nimi, josta vaan satun pitämään suuresti. tämä onkin jo kolmas elsa-niminen nukkeni, tosin ensimmäinen pullip. lausutaan ihan suomalaisittain, ei siis mitään tekemistä frozen-elsan kanssa.

b u b b l e
(2020-2020)

vieläkin käy sääliksi bubblen kohtaloa, olisin niiin halunnut rakastua tähän nukkeen mutta kun ei toimi niin ei toimi. bubble tulee tuosta avaruuskypärästä joka onkin ehdoton lempiosani jupin stockia! lisäksi siinä on kivaa scififiilistä, halusin nukelle ehdottomasti vierasperäisellä kirjaimella alkavan nimen.

lempinimet: bubba, bubi

p e p i t a
(2020)

olin ihan satavarma että pepitan nimen olen napannut myös cuéntame cómo pasó-sarjasta, mutta hahmo jonka muistelin olevan pepita, olikin pili. sitten mietin onko se naisia hermoromahduksen partaalla-leffasta, mutta siinä oleva hahmo olikin pepa (jolta pepita sai tosin lempinimensä). tämä on nyt jäänyt siis täydeksi mysteeriksi minulle! jostain espanjalaisesta lähteestä luulen sen kuitenkin saaneeni.

lempinimet: pepa, pepi, peppu, peppi, pepe

j u u s t o l e i p ä
(2020)

ensimmäinen byulini ja byulit ovat ihan tönttöjä. tavoitteena oli siis saada mahdollisimman tönttö nimi! hetken aikaa mietin nimeksi vadelmaa, unelmaa (tai vadelma-unelmaa tämän asmr-videon inspiroimana) ja orvokkia, mutta jonain öisenä päähänpilkahduksena siitä tulikin juustoleipä. vispipuuroa ja piimää harkittiin myös!

Latest Pixel Divider GIFs | Gfycat

siinäpä solis! suap nähdä millonka keksin postata uudelleen, oletettavasti en kuitenkaan tällä kertaa 5 vuoden taukoa pidä. bloggaaminen ois konseptina niin kiva mutta en vieläkään oo ihan perillä et onko se mun oma juttu.

ps. mun oma nimi (isa) tulee muuten isengardista! äiti on suuri tolkien-nörö.

5 kommenttia:

  1. Jes!! Ihanaa, että kävit täällä kans postaamassa tällaisen! Tämä oli hyvä tapa herätellä bloggausintoa. Olisipa kiva, jos innostuisit postailemaan enemmänkin! ^^

    Mun lempparinimi sun poppoosta on aina ollut Denelfte, ymmärrän hyvin et itsekin pidät siitä eniten. Muistan tykänneeni siitä paljon jo silloin, kun hankit nuken! Sulla on muutenkin ihana tämä tapa vetäistä nukelle nimi ihan nukkea itseään ajatellen. Ei sitä aina sen kauemmas tarvitse lähteä, tykkään miten oot saanut kohdettua näitä nukkejen omasta olemuksesta. (Pakko also myöntää, että mulla on mun rakkaimmassa tarinassani sivuhahmo Ailís, ja tajusin just että oon varmaan napannut sen sun nukelta! :'D)

    Tämä lempinimilisäys oli ihan loistava, mukavaa nähdä, että muillakin on jos jonkinmoisia lempinimiä nukeilleen :'D Noista ranskankielisistä merkityksistä sais kans johdettua vaikka mitä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oi kiitos kommentista! mua innostaa tää idea bloggauksesta kyllä niin paljon että pitää edes koittaa jatkaa!

      joo, mulla ei oo mitään varsinaista tarinaa näille, joten nukke tulee ensin, sitten nimi ja sitten jonkunlainen hahmo. (noista hahmoistakin vois tehdä postausta muuten, kun ei oo tullut muualla esiteltyä...!) ja oijoi, ailís lähettää terkkuja kaimalleen! se on tosi nätti nimi. <3

      siis, jos joku mun nukeista on ranskaks anus niin oon ehdottomasti tyytyväinen et se on just ffiôn....... oop

      Poista
  2. Uuu, nyt tekee mieli itekkin varastaa tän postauksen idea >:D Herttinen mikä määrä nukkeja, respektiä siitä että muistit melkein kaikkien alkuperät!

    Hauska nähdä miten muut nimeää nukkeja... Ilmeisesti en oo ainoa jonka nimeämisprosessi on muuttunut nimikoneista syvällisemmäksi pohdinnaksi, eikä kaikki nimet oo enää japanilaisia lmao :'D Voi sitä nuoruutta...

    Taisin rakastua Kyyhyn kun näin sen, varsinainen edgy dream girl,, Ja onhan nää muutkin nykyiset kivoja. 8) (Repesin myös näille joillekkin kuvauksille, ks. Dove) Also kuinka siistiä että sun nimi tulee Isengardista ääk, äitis on ihan huippu :'D

    Hei ihan mahtavaa jos jatkat postailua, itelläkin vaikeeta pitää moti yllä mutta onhan se mukavaa nähdä että nukkebloggaaminen on edes hitusen elossa vielä :') Koitan ite pitää Bloggeria silmällä että voin tulevaisuudessakin palailla tänne kommentoimaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. varasta ihmeessä, musta ainakin nimien alkuperistä on aina hauska kuulla!

      jes, kyy on varmasti tyytyväinen kun saa rakkautta! ja älä mitään, jos oisin poika niin olisin nikolas ja se olis nicolas cagen mukaan :DDD

      pitää ehdottomasti yrittää, into ja inspiraatio on ainakin ihan huipussa nyt! instagramissa mulla on aika korkeet vaatimukset kuvilleni joten talvella tulee aina pimeyden myötä hiljaista, mutta blogin pito vois kuitenkin onnistua kun täällä sallin itseltäni vähän kämäisemmätkin kuvat heheh

      Poista
  3. Ah hei ihan mahtavaa että oot postannut, sun kuvat on ihan mun lemppareita!!
    Ja tosi mielenkiintoinen postaus, täytyy kyllä häpeäkseni myöntää että en muistanut puoliakaan noista nukeista, vaikka varsin ihastuttavia ovat kaikki
    Ps. Pokka pitää on mahtava :D

    VastaaPoista